lördag 1 december 2012

Lilla jul


Härliga lördag...

Blir lite risgryns gröt till mat idag lilla julen till ära. Lite kanel stänger och lite finare porslin än vad vi använder till vardags så känns plötsligt en gröt tallrik liite lyxigare.

Underbart att se vita små snö flingor som faller ner på marken, det känns genast mycket ljusare och man får mera julstämning. Här skall det firas lilla jul idag, vi skall fara och övernatta till våra goda vänner och äta god mat, bada bastu och dricka nåt glas vin och glögg såklart. Vi har ganska jämn gamla barn så de ser så emot att träffa varandra. Senare på kvällen då det blir lite mörkare så brukar vi ställa ut en stövel per barn vart då tomten brukar sätta en liten lilla juls klapp, dottern sitter nu snällt och leker med sina dockor så hon säkert skall få nåt ikväll av tomten eftersom hos oss brukar det springa små nissar och kika om det finns några snälla barn. Det är nog lite spännande för de små idag.
 Hur brukar ni fira lilla jul???
 Lite bilder till på vårt vardagsrum och den nya mattan, har plockat fram lite vita tomte nissar som sitter lite här och var ( syns tyvärr inte på bilden) och den lilla granen som jag alltid brukar ha, har inte ännu heller hittat in men kanske i morgon efter jul marknaden som vi då skall på.


  Den omtalade blogg mattan har hittat hem till oss, mattan som jag från första början villa ha. Så den andra  hamnade i matsalen och den nya i vardagsrummet. Hade otroligt tur som hittade Ikea Stockholm rand mattan eftersom den varje gång är slutsåld . Köpte mattan av en annan bloggerska,( kika in på hennes fina blogg tarinoita talosta) som hade satt ut mattan till försäljning på sin blogg.
 Ett stort tack till dig K för en fin matta =).
De har blivit en hel del mattor hemma hos oss på sista tiden men bra så, för stora fina mattor hittar man sällan i alla fall jag, nöjd ägare till dessa två skönheter =).


Önskar er alla en riktigt fin lilla jul!
Kram/Linda

4 kommentarer:

  1. Hej Linda! Det var trevligt att träffas igår :) du har en fin blogg och ett mysigt hem! Glad lilla jul till er också, hälsningar Jenni

    SvaraRadera
  2. Tack! Det va jätte kul att träffa dig 5 år är en lång tid. Glad lilla jul till dig också :)

    SvaraRadera
  3. oj va fint. ja verkligen fin matta. sån sko jag o vila ha :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Är så nöjd över den. Kika in på Ikea.se där har de mattorna i olika storlekar. Kanske du har tur och hittar en på Ikea då du far dit. :))

      Radera