lördag 24 november 2012

Lite jul i matsalen



En sån fin lördag det blev och är.
 Passade på att gå till skogen en sväng för att hämta lite mossa och kvistar, var på lite pyssel humör =)

 Då var det matsalen som stod högst uppe på listan denna gång !
Mossan hamnade lite här och var här hemma bla. i min stora favorit vas. Satte dit det stora ljuset från ikea, lite kanel stänger och bollar i silver. Nåt annat skall jag nog ha dit ännu men vad vet jag inte, kanske nåt litet rovdjur =)  
Stjärnor är inne nu, eller??! ALLTID!!
 Har sett dem lite här och var nu tycker jag, vet inte om de finns som köpta eller om de är hem gjorda men tycker att de är sååå fina.
 Kvistarna som plockades idag så gjorde jag två davids stjärnor av,att göra dem var super lätt och riktigt fina blev de också. Försökte ta foton från alla håll, men de syntes lite dåligt såhär i kvälls mörkret, Hoppas att ni ser nåt i alla fall. Tror bestämt att det får vara färdigt julpyntat men ljusslingor och annat för några veckor farm över nu, fast det fortfarande klias lite i fingrarna.
Det blir nog väldigt neutral jul i år men bra så, känns lite som jag ser rött över allt det röda nu ;)
Enkelt är snyggt. 

Julen i villa carolina blir nog ganska vit, svart,grå,silver, små granar i vas,blommor, kvistar,ljusslingor, fårfällor och stjärnor m.m.. En lite annorlunda mixad jul om man ser tibax på andra åren. Såå kull!!
  Hur kommer er jul att se ut?
Ha en fin lördag ni däär!



4 kommentarer:

  1. visst är de roligt att pyssla egna grejor.. blev fint med stjärnan. här kommer det nog att vara rött, silver o vitt o så lite grönt förstås för trr no int ja vill ha julgranen i nån annan färg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det är kul med lite eget pyssel framför allt då man får använda hjärnan och händerna lite och så är det juh gratis =)=) Nu blir det att börja laga en gran ris matta och gran ris bollar till terassen. Det slutar aldrig =)

      Radera
  2. Nu fungerar det, YES! :D Du är så duktig, kan inget annat säga, fiiina stjärnor! Ser att mattan är på plats, snyggt. Jag tycker det här med mattor är så svårt och så får jag ibland förstås för mig att alla mattor bör vara likadan i hela huset och dessvärre hittar jag inte mattor i olika storlekar som passar hör och där. Att finna en matta som är större än vårt matsalsbord tycks vara omöjligt så jag har gett upp, ingen matta under matsalsbordet tills vidare här då.

    Annars kommer julen att vara neutral även hos oss, vissa inslag har du redan sett. Bättre än ifjol kommer det absolut vara eftersom allt då var nerpackat. Jag har ju mitt problem med färger och det är den största orsaken till neutral julinredning men och andra sidan tycker jag inte om starka färger och alltför mycket krims krams heller. Någon julgran kan vi heller inte ha, nog för att vi gärna skulle vilja ha men på grund av alla våra inneboende lurviga vänner är det säkrast att ha granen utomhus. :)

    Vad är det för fina ljusstakar som skymtar i fönstren? Jag slängde våra gamla då vi flyttade och tänkte enbart satsa på fönsterstjärnor i år så får se då hur det slutar eftersom de stjärnor jag ska ha är slut överallt. :P

    Ojoj, det blev minsann ett långt meddelande, nåja. ;) Ni ska en riktigt trevlig helg ni med! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen för dina fina ord, det värmer =)Jo tyckte också förr att alla mattor borde vara likadana men icke mera, bara de går lite i samma nyanser och stil så går det bra tycker jag =) Lamporna som jag har i fönstret är såna med sug kopp på jätte praktiska eftersom vi har juh inga fönster bräden, så dessa passar perfekt för oss =). På tal om jul stjärnor så har jag sett snygga på indiska, clas olsson. plantagen och så såg jag att cornelia hade fina =) ta en titt! Den som jag har i grovköket är från indiska och de i vardagrummet är ganska stora och är från plantagen =) Ha de best!

      Radera