fredag 2 januari 2015

De sista juliga bilderna


Hej 2015..
Hur har det ny året startat för er??
 Här har det städats för omväxlings skull, vad skulle jag annars göra.
Planen var ju att hitta på nåt skoj där ute idag men usch och fy vilket väder vi har det blåser och regnar. Vill ha tillbaka den underbart vita snön och några minus grader. Så att man kan pulka och göra annat skojj som vintern bjuder på.

Passade på att klicka lite bilder på vår hall härom dagen, så länge det syns spår av lite jul där.
Det enda röda denna julen hemma hos oss är amaryllisen som blommar så vackert. Stjärnan har jag knåpat ihop själv och en liten led slinga runt den. Less is more blev det i hallen..

  
Välkommen hem.
 Äntligen börjar hallen se ut som jag vill att den skall se ut så småningom. 
Det är en liten utmaning att möblera den smart då det är lite dörrar hit och dit. Det är garderob till höger och grovkök, toaletten rakt fram och trappen till vänster. Men tycker att jag för en gångs skull har lyckats att få det att se inbjudande ut.
 Det är ju så himla viktigt det där med första intrycket.


 A dream came true
Efter ett evigt sökande av en snygg stol med det lilla extra på, så blev "drömmen" sann.
 Fick syn på stolen på juthbacka marknad men efter allt för mycket funderande så såldes stolen rakt framför ögonen på mig. Fortsatte att söka vidare men utan några som helst resultat.
Hererugud vilket problem över en stol tänkte jag ...

Då man som minst anar det..
Fick ett telefonsamtal av en vän som har salongen&butiken rummet bredvid, som också har bloggen Molly's   kika gärna in hos henne hon har det så himla fint.
Det var även hon som sålde den första stolen på marknaden och hade nu fixat fram en till mig.
Oj vad glad jag blev den passade som en smäck.


Det eviga matt problemet.
Har ingen annan problem med mattor?? Jag hittar massor men aldrig i rätt storlek eller färg, men även det löste sig. Hittade denna lättskötta hall matta från Askos rea korg, rätt storlek ,färg, mönster och till ett super pris sånt gillas. Yeeess... Ibland har man tur.
 Det känns toppen att komma hem och att komma ner från vinden till en mysig hall.
Känner mig mer en nöjd!

Nu skall det kikas på lite romantisk komedi här (psst det lär inte ta länge före gubben somnar hihi)
och njutas av ett nystädat hem och ett alltför tomt vardagsrum, här flög granen ut idag. Inte kul alls men med halva granen på golvet så var det dags. Har ni kastat ut julen ännu?

Ha en trevlig fortsatt fredagkväll ..
Kram
L



4 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg och fint hus du har! Halkade in här genom hemma på sjuan:) Kollade runt lite hos dig och hittade en väldigt fin öppen spis. Vi håller på att leta inspiration till en liknande här hemma. Vi har nybyggt hus 2010 och har förberett för en kamin men ännu inte fått dit en:) Var har ni hittat insatsen som ser kromad ut och väldigt läcker? Har ni byggt den själva? Återkommer gärna hit igen! God fortsättning! Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Nämen vilken tur att du halkade in här, välkommen!
      Spisen är en ackumulerande spis vi har själva ritat den och så har muraren murat den på plats efter våra önskemål =) Det är ingen insats, de kromade luckorna & ramen är köpta på K-rauta. Kul att du gillar den vi har varit så himla nöjda. Så himla mysigt med spis skulle inte klara mig utan.
      Ha det bra
      Kram Linda

      Radera
  2. Här kastades julen ut igår och ljusstakar och stjärnor i fönsterna plockas bort imon. Och imorgon är det dags för jobb igen efter lång härlig ledighet...
    Så fint i er hall. Kram Suss

    SvaraRadera
  3. Tack snälla du! Nu har även julen kastats ut här barnen har nått smått kvar på sina rum och snart ryker även det =) Absolut så skönt med ledigt, man borde ha långledigt oftare =) men risken finns att jag blir för lat då hehehee.. Kram Linda

    SvaraRadera