Redan lördag.....
Ja dagarna verkligen rinner iväg nu. Här städas det och fixas inför jul fortfarande men för det mesta så har det bakats, har inte köpt nåt godis eller bakverk från butiken i år. Bestämde mig för att jag skall banne mig baka allt själv. Undrade om jag tog vatten över huvudet då jag bestämde mig för det, men nej det har gott riktigt bra. Det har blivit olika sorters kex, rocky roads och woopies m.m. Det sista vi hade på listan har vi gjort ikväll, det var smör knäck. Såå lätt att göra ja nästan för lätt men syndigt gott var det. Ni måste bara testa detta, här kommer receptet.
Smörknäck
100g smör
1.5dl socker
½dl grädde
1dl sirap
(mandel)
Lägg i temperaturtåligt kärl (kanna) med STOR bubbelmån.
Koka utan lock i mikrovågsugnen 8-10 minuter på full effekt.
Häll sedan upp i små former och låt svalna.
Sedan är det bara att njutaaa... =)
Nu dags att bada bastu med gubben, bara våra små busungar gått och lagt sig.
Ha en fin dan före dan före dopparedan!!!
Jag har tänkt testa microknäck men jag har inte hunnit. Blir det segt eller hårt sen när det stelnat? Fastnar det i tänderna och blir jätteklibbigt? :-) Ser gudomligt gott ut i alla fall!
SvaraRaderaOj du skall verkligen testa detta recept det är såå bra =). Det är inte för segt då det stelnat, fastnar inte i tänderna och är passligt klibbigt =) De recept som jag testat förut har blivt så hårt att man trodde tänderna skulle gå sönder =)
RaderaGjorde just en sats till och märkte att det var väldigt stor skillnad med tiden. Tror att det blir best med typ 8-8½min desto längre man har det i mikron desto hårdare blir knäcken =)=)
RaderaSer riktigt bra ut det där Linda, du är minsann duktig! :) Tack detsamma! <3
SvaraRaderaTack!Det är lika gott som det ser ut, kom hit och smaka ;)
RaderaKnäck skall det även här lagas.
SvaraRaderaKram, Monica från MINA TVÅ HEM
Det är gott med knäck, och hör till julen tycker jag. Skall kika in på mina två hem =) kul med ny läsare också! Kram
Radera